3.10.2018, päivitetty 4.10.

Työnseisaus pysäyttää liikennöimiämme HSL-vuoroja Espoossa ja Helsingissä torstaina 4.10.

Pohjolan Liikenteen HSL-linjoja Helsingistä ja Espoosta ajavat henkilökunnan edustajat ovat yllättäen ilmoittaneet aloittavansa työnseisauksen 4.10. torstaina aamuyöllä. Seisauksen vuoksi osa Pohjolan Liikenteen liikennöimistä HSL-vuoroista jää torstain aikana ajamatta. Seisauksen kestoksi on ilmoitettu yksi vuorokausi.

Seisauksella ei ole vaikutusta Pohjolan Liikenteen Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan liikenteeseen. Myös Länsi-Uudenmaan bussiliikenne, Finnair City Bus sekä pikavuorot ajetaan normaalisti. Lakko ei myöskään ulotu Pohjolan Liikenteen muualla Suomessa ajattavaan liikenteeseen.

Seisauksella vaaditaan palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde. Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu.

"Ihmettelen suuresti, että henkilöstön edustajat vaativat palauttamaan sellaisen kuljettajan työsuhteen, joka on pahoinpidellyt matkustajaa," kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko

Torstaina ajamatta jäävien vuorojen määrää on vaikea arvioida etukäteen, sillä koko henkilökunta ei välttämättä osallistu työnseisaukseen. Kaikki vuorot, joihin henkilökuntaa on saatavilla, ajetaan. Tarkempaa tietoa häiriöistä löydätte HSL:n verkkosivuilta.

"Olen vakuuttunut siitä, että valtaosa kuljettajistamme ymmärtää mistä tässä todellisuudessa on kyse ja tulevat normaalisti palvelemaan asiakkaitamme eivätkä lähde mukaan laittomaan lakkoon. Pahoittelemme, että tästä aiheutuu harmia osalle matkustajistamme," Alanko toteaa.

Päivitys 4.10.2018 klo 12:00

Osa Pohjolan Liikenteen HSL-vuoroista ajetaan torstaina normaalisti

Pohjolan Liikenteen henkilökunnan työnseisaus ei ole kokonaan pysäyttänyt Pasilan ja Espoon varikoilta ajettavaa HSL-liikennettä. Työnseisaus alkoi torstaina klo 4 aamulla ja sen on kerrottu kestävän vuorokauden ajan.

Pasilan varikon busseista 50 % oli liikkeellä heti varhain torstaiaamuna. Espoossa Suomenojan ja Finnoonniityn varikoilla liikkeelle saatiin 25 % kalustosta.

Linjakohtaisia lisätietoja ajettavista vuoroista voi tarkastella HSL:n verkkosivuilta.

Päivitys 4.10.2018 klo 16:00

Helsingin ja Espoon HSL-vuorot palautuvat normaalin aikataulun mukaisiksi viimeistään varhain perjantaiaamuna

Pohjolan Liikenteen Espoon ja Helsingin HSL-vuorot palautuvat normaalin aikataulun mukaiseksi aikaisin perjantaiaamuna. Työntekijöiden edustajat ovat ilmoittaneet torstaina alkaneen työnseisauksen päättyvän 5.10. klo 4.00.

"Liikennöintimme vilkastuu hiljalleen. Pasilan varikon iltapäivän ruuhkavuoroista pystymme ajamaan noin 60 %. Espoossa liikenteessä on noin puolet kalustosta," kertoo toimitusjohtaja Heikki Alanko.

"Olemme pahoillamme, että asiakkaillemme on aiheutunut vaivaa työnseisauksesta johtuen," Alanko pahoittelee.

Työnseisaus ei kokonaan pysäyttänyt liikennettä torstaiaamunakaan. Pasilan varikon busseista 50 % ja Espoon Suomenojan ja Finnoonniityn varikkojen kalustosta 25 % oli liikkeellä työnseisauksesta huolimatta.