16.10.2020

Pohjolan Liikenne juhlii 80 vuotta linja-autoliikenteessä julkaisemalla bussipelikortit

Pohjolan Liikenteellä on yhtiön historian aikana ollut käytössä hyvin erilaisia kulkuneuvoja, joista parhaimmat ja erikoisimmat on nyt koottu 80-vuotisjuhlan kunniaksi korttipakkaan. Pakassa on 52 erilaista bussipelikorttia ja 3 jokerikorttia. Mukana on ajoneuvoja koko Pohjolan Liikenteen historian varrelta aina 1940-luvun Volvoista 2019 vuoden täyssähköbusseihin.

Korttipakka on tehty yhteistyössä Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran ja Suomen Linja-autoharrastajat ry:n kanssa. Osassa korteista on mukana QR-koodi, jonka skannaamalla pääsee lukemaan kyseisen linja-auton historiasta. Mukana on muun muassa bussin ja rekan yhdistelmä 70-luvulta sekä Estonian mukana Suomenlahden pohjaan uponnut AOJ-170.

"Jokainen bussimalli on oma yksilönsä ja kaikilla ammattikuljettajilla ja bussiharrastajilla on omat suosikkinsa. Tämä pakka on tehty suurella antaumuksella ja rakkaudesta lajiin", kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Pohjolan Liikenne täytti 80-vuotta toukokuussa, jolloin koronavirustilanne esti juhlallisuuksien järjestämisen. Sekä henkilöstö että asiakkaat sosiaalisessa mediassa innostuivat pelikorteista, joissa esiteltäisiin yhtiön kalustoa.

"Korttipakkaa selatessa näkee, miten paljon kehitystä on tapahtunut 80 vuoden aikana. Uusi kalusto edustaa aina uutta ja kehittyneintä teknologiaa, mutta vanhemmassa kalustossa on sitä jotakin, joka herättää tunteita ja muistoja", toteaa Alanko.

Bussikorttipakkaan voi tutustua Pohjolan Liikenteen pelikorttikaupassa, josta korttipakan voi myös ostaa: https://pohjolan-liikenne.myshopify.com/

kuva-pallo-pelikortit-nettiin 161020201 2