banneri
Ladda nuBiljetter till tre zoner från Pohjolan Liikennes nya PL-applikation.

kuva-sovellus

Ett område har ett pris från och med 21. juni.

Pohjolan Liikenne-biljetter har tidigare varit att köpa från ett stopp till ett annat, men från och med måndagen den 21 juni 2021 gäller biljetter som köpts från den nya PL-applikationen i zonerna. Det finns tre zoner: A. Lojo, B. Vihti-Helsinki och ABC. hela västra Nyland. Dessutom kommer ett pris att gälla inom zonerna i framtiden. Till exempel kostar en vuxenbiljett i Lohja 3,80 EUR och låter dig resa obegränsat var som helst i Lojo under biljettens varaktighet.

Genom applikationen kan du köpa Pohjolan Liikennes serie-, säsong- och engångsbiljetter. Dessutom har applikationen också nya biljettalternativ, till exempel en biljett som kan köpas på uppdrag av ett barn (barnen ska vara under 12 år) och en kombinerad biljett till Pohjolan Liikennes flyg och HSL-området. Pensionärer, barn, studenter, värnpliktiga och funktionshindrade kommer att resa från 1,50 € / dag i framtiden.

Den kostnadsfria PL-appen kommer att vara tillgänglig för nedladdning i AppStore och Play Store. Genom att ladda ner appen och tillhandahålla betalningsinformation kan biljetter köpas utöver kortbetalning på MobilePay, ApplePay och Pivo. Mobilbetalning är också möjlig, vilket innebär att du i framtiden kan betala en bussbiljett på en telefonräkning.

Serie- och säsongsbiljetter kan köpas på Pohjolan Liikennes webbplats www.pl.fi den 30 juni. fram tills. Därefter kan endast enkel- och enkelresa tur och retur köpas från webbplatsen för tillfället. Ändringarna påverkar inte biljetter som redan har köpts från webbplatsen. Biljetter är normalt giltiga fram till utgångsdatum.

Förutom applikationen och onlinebutiken kan engångsbiljetter också köpas från förare som vanligt.

PL-applikations biljetter

  • Med en enkelbiljett gör du en resa i den valda zonen och den gäller på alla Pohjolan Liikenne-flyg. Om din resa inkluderar en ändring kommer biljetten att stämplas på båda bussarna.
  • Att resa med en enkelbiljett blir billigare än att resa med en enkelbiljett. Du bör välja en 2-vägsbiljett när du vet att du gör en returresa eller reser i samma riktning som till exempel en vän.
  • Seriebiljetter är 10 eller 30 resors paket. Att resa med seriebiljetter är billigare än med 1 och 2 resebiljetter.
  • Seriebiljetter bör köpas om du vet att du kommer att resa mer än en gång under de kommande månaderna, eller om du reser i en större grupp.
  • En seriebiljett på 10 resor är giltig i tre månader och en 30-resebiljett i sex månader från inköpet.
  • Med biljetter kan du resa i vald zon på alla Pohjolan Liikennes busturer.
  • Seriebiljetten innehåller 10 eller 10 resor. Du måste aktivera din biljett innan du stiger på bussen. Du kan se antalet resor kvar på biljetten från appen.
  • Periodbiljetter är det överlägset billigaste sättet att resa i Västra Nyland. Studenter och seniorer reser till exempel obegränsat med Pohjolan Liikennes bussar i Lohja från 1,50 € / dag.
  • Du kan välja mellan 14, 30 eller 90 dagar under periodbiljettens längd. Ju längre tid desto billigare blir den dagliga resan. Med en säsongsbiljett kan du resa obegränsat med Pohjolan Liikennes bussar i den valda zonen under biljettens giltighetstid.
  • Periodbiljetten innehåller en QR-kod från vilken alla biljettresor läses. Du kan se återstående tid på biljetten från appen.
  • Periodbiljetten är personlig, därför är det inte möjligt att köpa periodbiljetter till en andra person. Med Pappa Betalar! kan man köpa periodbiljetter till barn under 12 år.
 • En kombinerad biljett som kan användas för att resa på både Pohjolan Liikennes bussar och HSL: s transportmedel. När du hoppar ombord på Pohjolan Liikenne aktiverar du PL-biljetten från applikationen och när du hoppar till HSL-fordon aktiverar du HSL-biljetten. Enkelt och billigare än om du köpte dessa två biljetter separat.
 • Specialerbjudanden för evenemang samt kombinationsbiljetter som inkluderar både tur och retur och inträde till utvalda evenemang.
 • Pappa Betalar! tilllåter dig köpa biljetter till familj eller vänner. Med funktionen kan du köpa enkel-, 2-resor eller 10 seriebiljetter för Vuxna / Studenter / Seniorer / Övriga gruppmedlemmar. För ett barn under 12 år kan du köpa engångsbiljetter samt 14-, 30- eller 90-dagars säsongskort.

  Hur köper jag en biljett till minaa nära och kära?  1. Logga in och välj det resområde du vill köpa en biljett för.
  2. Välj en kategori, t.ex. "Barn under 12 år".
  3. Välj en biljett, t.ex. ”Barn 1 resa”.
  4. Välj "Använd" och sedan "Till ett annat konto (delningslänk)".
  5. Acceptera köpet.
  6. Skicka en delningslänk.


  NOTERA! Du måste vara registrerad i appen för att köpa biljetter till en familjemedlem eller vän. Din famiiljmedlem eller vän måste också ha registrerat sig som användare av PL-applikationen som laddats ner till sin egen telefon.

Matkustusalueet


lan-banneri
ABC. Länsi-Uusimaa
ABC. Länsi-Uusimaa
vih-banneri
B. Vihti + Helsinki
B. Vihti + Helsinki

loh-banneri
A. Lohja
A. Lohja