Allmänt om biljetter

I vår nätbutik har vi ett mångsidigt urval av olika biljettyper för olika resbehov. Alla Västra-Nylands regionaltrafiksbiljetter är flexbiljetter. Flexbiljetten gäller under sin giltighetstid på alla bussturer som trafikeras av Pohjolan Liikenne på den valda sträckan i vald riktning. Om du ofta reser på samma rutt kan du välja en Serie- eller Periodbiljett och på det viset sänka totalkostnaderna för dina resor.

Läs mer om de olika biljettyperna här >>

Juniorer, studerande och pensionärer får rabatt på biljetter köpta i nätbutiken. Vi har även förmånliga biljettalternativ för familjer och grupper. Alla barn under 6 år reser gratis tillsammans med vuxen på samtliga turer.

I vår nätbutik sker betalningen tryggt via bankförbindelse eller med de vanligaste betalkorten.

Behändiga mobilbiljetter!

Då du köpt en biljett från nätbutiken får du en länk till den e-postadress du meddelat. E-biljetten öppnas via nätlänken via i din webbläsare. För att öppna biljetten behöver du en internet-förbindelse. Då du stiger ombord på bussen avläses biljettens QR-kod med en elektronisk läsare.

Om din mobilapparat inte har internet-förbindelse kan du printa ut biljetten på papper, eller ta en skärmbild av biljetten. Notera att biljettens QR-kod samt rutt- och datuminformation då ska vara läsbara på pappret eller skärmbilden.

Läs mer om den elektroniska mobilbiljetten >>

Seriebiljetterna levereras till kundens e-postadress som pdf-bilaga, som innehåller de enskiljda 2D-koderna. Man kan skriva ut biljetten på papper, men det är inte nödvändigt eftersom biljetten kan avläsas direkt från skärmen på en smarttelefon eller annan mobilapparat.

Vänligen notera att enbart beställningsnumret eller meddelandet som innehåller pdf-bilagan inte räcker som resedokument!

elakelainen-ja-kuljettaja

Avläsning av biljetter

Biljetter som köps i nätbutiken avläses på bussen med hjälp av en elektronisk biljettläsare. Biljettläsaren identifierar den individuella 2D- eller QR-koden som finns märkt på varje biljett. Vid behov måste också textinformationen på biljetten, liksom rutt och datum, kunna kontrolleras. Ifall du uppvisar biljetten från skärmen på din mobilapparat lönar det sig att färdigt ställa in ljusstyrkan till det ljusaste läget, eftersom vissa telefonmodeller reglerar ljusstyrkan på skärmen automatiskt och kontrasten då kan vara otillräcklig.

Frågor?

Om du har frågor gällande vår nätbutik eller våra mobilbiljetter hjälper vår kundservice gärna. Kontakta oss.

lipunluku-elakelainen