Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupassamme on tarjolla erilaisia lippuja matkustustarpeesta ja -tyypistä riippuen. Kaikki Länsi-Uudenmaan lähiliikenteen liput ovat joustolippuja, joilla voi matkustaa lippuun merkittynä päivänä millä tahansa vuorolla samalla reitillä.

Jos matkustat usein, kannattaa tutustua sarja- ja kausilippuihimme, joilla matkustat näppärästi ja säästät.

Tutustu eri lipputyyppeihin täällä >>

Verkkokauppalipuista myönnetään alennusta meno-paluulipun ostajille sekä junioreille, opiskelijoille ja eläkeläisille. Myös perheille ja ryhmille on omat alennuksensa. Alle 6-vuotiaat matkustavat kaikilla vuoroillamme ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Verkkokaupassamme maksu tapahtuu turvallisesti yleisimpiä maksutapoja hyödyntäen.

Näppärät mobiililiput!

Verkkokauppalipun ostajalle lähetetään sähköpostitse linkki, josta lipun saa avattua puhelimen tai tietokoneen nettiselaimeen. Lipun avaaminen vaatii verkkoyhteyden. Matkan alussa lipun 2D-koodi luetaan autossa elektronisella lipunlukijalla.

Lipusta voi halutessaan ottaa myös kuvakaappauksen tai vaihtoehtoisesti lipun voi tulostaa paperisena mukaan matkalle. Mikäli otat kuvakaappauksen lipustasi, täytyy lipussa näkyä QR-koodi sekä matkan reitti- ja päivämäärätiedot.

Lue lisää sähköisestä mobiililipusta >>

Sarjaliput toimitetaan asiakkaan sähköpostiin pdf-liitetiedostona, joka sisältää lipun yksilöivän 2D-koodin. Lipun voi halutessaan tulostaa paperille, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä lipun koodi voidaan myös lukea autossa suoraan älypuhelimen tai muun mobiililaitteen näytöltä.

Huomioithan, että pelkkä tilausnumero tai pdf-lipun saateviesti ei riitä matkustusdokumentiksi!

elakelainen-ja-kuljettaja

Elektroninen lipunlukija

Verkkokauppaliput luetaan bussissa elektronisella lipunlukijalla, joka tunnistaa lipun 2D- tai QR-koodin. Mikäli samalla ostokerralla on ostettu lippu useammalle matkalle, löytyvät kaikkien matkustajien koodit samalta lipulta peräkkäin.

Jos lippu esitetään autoon noustessa mobiilialitteen näytöltä, kannattaa puhelimen näyttö säätää valmiiksi kirkkaimmilleen, jotta lukija tunnistaa koodin helpommin. Osa puhelinmalleista tummentaa näytön automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaan, eikä kontrasti aina riitä lipun lukemiseen näytön ollessa tumma.

Kysyttävää?

Verkkokaupan tuki auttaa verkkokaupan käyttöön ja verkkokauppalippuihin liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä.

lipunluku-elakelainen