Haasta itsesi ja ole viisaasti älytön!

Ajat autoa ja puhelin alkaa pitää ääntä, mitä teet? Tartutko puhelimeen, vaikka tiedät, ettei pitäisi? Et ole yksin.

Äly- ja mobiililaitteiden käyttäminen ajamisen aikana on kasvava liikenneturvallisuutta vaarantava ongelma, joka koskettaa kaikkia tielläliikkujia. Asenteiden muuttaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Jokainen meistä voi näyttää esimerkkiä ja vaikuttaa asenneilmapiiriin.

Viisaasti älytön -kampanjan tavoitteena on kiinnittää huomiota ammatti- ja yksityisautoilijoiden ajon aikaiseen mobiililaitteiden käyttöön. Se on sosiaalisessa mediassa leviävä haastekampanja, jonka tavoite on rohkaista kaikkia tielläliikkujia tekemään sosiaalisessa mediassa julkinen lupaus olla käyttämättä äly- ja mobiililaitteita ajaessaan.

viisaasti älytön seija ja markku

Lupauksen voi tehdä omalla tyylillään ja valitsemaltaan sosiaalisen median tililtä käyttäen aihetunnistetta #viisaastiälytön. Kampanjaan osallistuneet voivat välittää haastetta eteenpäin ja haastaa mukaan organisaatioita, kollegojaan ja ystäviään sosiaalisessa mediassa. Julkaisemalla kuvan #viisaastiälytön-kampanjatunnisteella annat Pohjolan Liikenteelle oikeuden jakaa kuvaa omissa sosiaalisen median kanavissaan kampanjan aikana.

Pohjolan Liikenteen kampanjointia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa 27.11. alkaen.

Tee lupaus, laita haaste eteenpäin ja tule mukaan tekemään ajamisesta turvallisempaa kaikille tienkäyttäjille!

viisaasti älytön kuljettaja bussin edessä
viisaasti älytön pallo
viisaasti älytön alareunan kollaasibanneri