banneri
Lataa nytPohjolan Liikenteen uudesta PL-sovelluksesta liput kolmelle vyöhykkeelle.

kuva-sovellus

Yhdellä alueella liikkuu yhdellä hinnalla 21.6. alkaen.

Pohjolan Liikenteen lippuja on aiemmin voinut ostaa pysäkiltä toiselle, mutta maanantaista 21.6.2021 alkaen uudesta PL-sovelluksesta ostetut liput ovat voimassa vyöhykkeillä. Vyöhykkeitä on kolme: A. Lohja, B. Vihti-Helsinki ja ABC. koko Länsi-Uusimaa. Lisäksi vyöhykkeiden sisällä on jatkossa voimassa yksi hinta. Esimerkiksi Lohjalla aikuisen lipun hinta on 3,80 euroa ja tällä voi matkustaa rajattomasti kaikkialla Lohjalla lipun voimassaoloajan verran.

Sovelluksen kautta voi ostaa Pohjolan Liikenteen sarja-, kausi- ja kertalippuja. Lisäksi sovelluksessa on myös uusia lippuvaihtoehtoja, kuten lapsen puolesta ostettava lippu (lasten lipun ikäraja on alle 12 vuotta) sekä yhdistelmälippu Pohjolan Liikenteen vuoroille ja HSL-alueelle. Eläkeläiset, lapset, opiskelijat, nuoriso 12-16-v., varusmiehet ja invalidit matkustavat jatkossa alkaen 1,50 €/päivä. Nuoriso 12-16-v. -lipun saa nyt ostettua PL-sovelluksesta samasta kohdasta kuin opiskelijalipun, ja nuorisoa koskee samansuuruinen alennus kuin opiskelijoita.

Maksuton PL-sovellus on ladattavissa sekä Play-kaupasta että AppStoresta. Lataamalla sovelluksen ja antamalla maksutiedot, voi lippuja ostaa korttimaksun lisäksi mm. MobilePayllä ja Pivolla. Myös mobiilimaksaminen on mahdollista, eli jatkossa voit maksaa bussilipun puhelinlaskun yhteydessä.

Pohjolan Liikenteen verkkosivuilta www.pl.fi voi ostaa sarja- ja kausilippuja 30.6. asti. Sen jälkeen verkkosivuilta voi ostaa toistaiseksi vain kerta- ja meno-paluulippuja. Muutoksilla ei ole vaikutusta verkkosivuilta jo ostettuihin lippuihin. Liput ovat voimassa normaalisti viimeiseen voimassaolopäiväänsä asti.

Kertalippuja voi sovelluksen ja verkkokaupan lisäksi ostaa normaaliin tapaan myös kuljettajilta.

PL-sovelluksen liput

  • 1 matkan lipulla teet yhden matkan valitulla vyöhykkeellä ja se on voimassa kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla. Jos matkasi sisältää vaihdon, lippu leimataan molemmissa busseissa.
  • 2 matkan lipulla matkustaminen tulee edullisemmaksi kuin 1 matkan lipulla. 2 matkan lippu kannattaa valita silloin kun tiedät tekeväsi menopaluumatkan tai matkustat esimerkiksi kaverin kanssa samaan suuntaan.
  • Sarjaliput ovat 10 ja 30 matkan lippupaketteja. Sarjalipuilla matkustaminen on edullisempaa kuin 1 ja 2 matkan lipuilla.
  • Sarjalippuja kannattaa ostaa silloin jos tietää matkustavansa lähikuukausina useamman kerran tai jos matkaa tekee suurempi ryhmä.
  • 10 matkan sarjalippu on voimassa 3kk ja 30 matkan sarjalippu 6kk ostohetkestä.
  • Lipuilla voi matkustaa valitulla vyöhykkeellä kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla.
  • Sarjalippu sisältää 10 tai 30 matkalippua, jotka aktivoidaan sovelluksessa ennen bussiin nousemista. Jäljellä olevien matkojen määrän näet sovelluksesta.
  • Kausiliput ovat ylivoimaisesti edullisin tapa matkustaa Länsi-Uudellamaalla. Esimerkiksi opiskelijat ja seniorit matkustavat rajattomasti Pohjolan Liikenteen busseissa Lohjalla alkaen 1,50 €/päivä.
  • Kausilipun keston voi valita joko 14-, 30- tai 90-päivän väliltä. Mitä pidempi aika, sitä edullisemmaksi päiväkohtainen matkustaminen tulee. Kausilipulla voi matkustaa rajattomasti Pohjolan Liikenteen busseissa valitulla vyöhykkeellä lipun voimassaolon aikana.
  • Kausilippu sisältää QR-koodin, josta kaikki lipun matkat luetaan. Lipussa jäljellä olevan ajan näet sovelluksesta.
  • Huom! Kausilippua ei voi ostaa toiselle, vaan lippu tulee ostaa sitä käyttävän henkilön kännykkään ladatun sovelluksen kautta. Pappa Betalar! -toiminnolla voit ostaa kausilippuja vain alle 12-vuotiaille lapsille.
 • Yhdistelmälippu, jolla voi matkustaa sekä Pohjolan Liikenteen busseissa että HSL:n kulkuvälineissä. Kun hyppäät Pohjolan Liikenteen kyytiin, aktivoi sovelluksesta PL-lippu ja kun hyppäät HSL:n kulkuvälineisiin, aktivoi HSL-lippu. Helppoa ja edullisempaa kuin, jos ostaisit nämä kaksi lippua erikseen.
 • Erikoistarjouksia tapahtumiin sekä yhdistelmälippuja, jotka sisältävät sekä menopaluumatkat että sisäänpääsyn valittuihin tapahtumiin.
 • Pappa Betalar! -toiminnolla voit ostaa matkalippuja perheenjäsenille tai kavereille. Pappa Betalar! -toiminnolla voit ostaa kertalippuja sekä 2 tai 10 matkan sarjalippuja Aikuisille/Opiskelijoille/Eläkeläisille/Muut -ryhmäläisille. Alle 12-vuotiaalle lapselle voit ostaa kertalippuja sekä 14-, 30- tai 90-päivän kausilippuja.

  Miten ostan lipun läheiselleni?  1. Kirjaudu sisään ja valitse matkustusalue, jolle haluat ostaa lipun.
  2. Valitse kategoria, esim ”Lapset alle 12 v.”.
  3. Valitse matkalippu, esim ”Lapset 1 matka”.
  4. Valitse ”Käytä” ja sieltä ”Toisella tilillä (jakolinkki)”.
  5. Hyväksy osto.
  6. Lähetä jakolinkki.


  HUOM! Sinun tulee olla rekisteröitynyt sovellukseen ostaaksesi perheenjäsenelle tai kaverille lippuja. Myös läheisesi tulee olla rekisteröitynyt sovelluksen käyttäjäksi omaan puhelimeensa ladatussa PL-aplikaatiossaan.

Matkustusalueet


lan-banneri
ABC. Länsi-Uusimaa
ABC. Länsi-Uusimaa
vih-banneri
B. Vihti + Helsinki
B. Vihti + Helsinki

loh-banneri
A. Lohja
A. Lohja