Erityisryhmät ja lapset

Erityisapua tarvitsevat matkustajat

Vuoroillemme on mahdollista saada Matkahuollon tarjoamia avustajapalveluita vammaisille ja liikuntarajoitteisille matkustajille Matkahuollon käytännön mukaisesti.

Lue lisää avustajapalvelusta Matkahuollon sivuilta >>

Jos liikuntarajoitteinen tai vammainen henkilö ei pysty liikuntarajoitteisuutensa tai vammaisuutensa vuoksi matkustamaan yksin bussilla, hänellä tulee olla matkalla mukana saattaja.

Opaskoiran kanssa kulkeminen

Mikäli matkustat opaskoiran kanssa, matkustaa opaskoira aina maksutta opastettavansa kanssa.

Alle 6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi

Alle 6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi kaikilla* vuoroillamme aikuisen seurassa (yhden aikuisen seurassa pääsee maksutta enintään kaksi alle 6-vuotiasta), mutta ilman oikeutta omaan istumapaikkaan. Mikäli lapselle haluaa taata istumapaikan, voi hänelle ostaa Juniorilipun.

*= ELY-keskuksen tilaamilla ostoliikennevuoroilla noudatetaan ELY-keskuksen asettamia ikärajoja. Lue lisää ELY-vuoroista.

Lapsipassi - Lisäturvaa yksin matkustavalle lapselle

Mikäli lapsi matkustaa linja-autossamme yksin ilman aikuista, suosittelemme täyttämään hänelle mukaansa Lapsipassin. Lapsipassin avulla aikuinen voi lähettää lapsen turvallisin mielin matkaan yksin.

Lapsipassista on oma kappaleensa saattajalle, lapselle ja autonkuljettajalle. Passiin täytetään lapsen nimi ja osoite, lähtöpaikka ja -aika, saattajan nimi ja puhelinnumero, saapumispaikka ja -aika, vastaanottajan nimi sekä puhelinnumero ja bussin puhelinnumero, mikäli se on mahdollista. Perillä kuljettaja pitää huolta, että lapsi luovutetaan asianmukaisesti lapsipassissa mainitulle henkilölle.

Passin voi ladata ja tulostaa kolmena kappaleena alta.

Erityisapua tarvitsevat kuva
Alennusliput

Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset ja 6-16-vuotiaat juniorit ovat oikeutettuja alennettuihin hintoihin. Lipun voi ostaa joko verkkokaupasta tai kuljettajalta.

Alennukseen oikeuttava todistus on pyydettäessä esitettävä kuljettajalle.

Jopa 50 % alennusta

Tutustu eri alennustyyppeihin:

Lapset ja 6-16-vuotiaat juniorit

Opiskelijat

Eläkeläiset

Varus- ja siviilipalvelusmiehet

Meno-paluualennus

Lehdistöalennus

lapsen lenkkarit