Matkustusetiketti

Turvavyön käyttö ja istumapaikat

Istuinpaikalle asennetun turvavyön käyttö bussissa on pakollista. Bussin turvavyö on yleensä ns. lantiovyö ja poikkeaa henkilöauton vyöstä. Turvavyön käyttö onnistuu parhaiten vetämällä vyö ensin kokonaan suoraan ulos ja sen jälkeen kiinnittämällä vyö.

Pyrimme tarjoamaan kaikille matkustajille istumapaikan. Pikavuoroillamme lupaamme istumapaikan lipun etukäteen nimenomaisesti kyseiseen vuoroon ostaneille asiakkaille. Paikkalipun kaikille pikavuoroille sekä Rauman-tien ja Kuopio–Iisalmi-reitin vakiovuoroille voi varata verkkokaupastamme tai Matkahuollon verkkokaupasta lipun oston yhteydessä.

Joskus saattaa syntyä ennalta-arvaamattomia tilanteita, jolloin matkustajamääriä ei ole pystytty ennakoimaan. Bussissa seisominen on sallittua, eikä turvavyön käyttö koske näitä tilanteita. Liikenteessä on myös busseja, joihin turvavöitä ei ole asennettu. Käyttövelvollisuus ei koske näitä busseja.

Ruoka ja juoma

Bussiemme kyydissä voi hyvin nauttia omia eväitä, mutta otathan huomioon myös muiden matkustajien viihtyvyyden eväitä valitessasi. Esim. jäätelön, grilliruuan ja hampurilaisten tuominen autoon on kielletty, sillä ne voivat helposti aiheuttaa autoon sotkua tai epämiellyttäviä tuoksuja.

Radion ja omien äänentoistolaitteiden käyttö

Radiota käytetään linjaliikenteessämme ainoastaan uutislähetysten kuunteluun. Äänenvoimakkuus säädetään sellaiselle tasolle, että matkustajilla on mahdollisuus kuunnella radiota, mutta toisaalta sallii keskustelun kanssamatkustajien kanssa. Yhdenkin matkustajan vaatiessa radio suljetaan. Matkustajien omien äänentoistolaitteiden käyttö on sallittua henkilökohtaisten kuulokkeiden avulla siten, etteivät ne aiheuta häiriötä muille matkustajille.

Matkapuhelimen käyttö

Matkustajia pyydetään käyttämään matkapuhelimiaan siten, ettei se häiritse muita matkustajia. Busseissamme on tieliikennelain 24 a §:ssä tarkoitetulla laitteistolla varustettu matkapuhelin, johon kuuluu mm. kiinteä erillinen luuri. Sen avulla kuljettajan on sallittua hoitaa välttämättömät työn hoitoon liittyvät puhelut.

Pojat bussissa