Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä voin ostaa bussilipun?

Bussilippuja myydään autoissamme, linja-autoasemilla sekä verkkokaupassa. Voit tutustua eri lipputyyppeihin ja maksutapoihin "Tietoa lipuista"-otsikon alla.

Pikavuoroille saat liput kaikkein edullisimmin aina omasta verkkokaupastamme!

Mistä löydän lippuostoksen/maksun viitenumeron?

Viitenumero löytyy verkkopankista tai tiliotteelta verkkokauppaostoksen yhteydestä. Mikäli verkkokauppalipun toimitus on jostain syystä epäonnistunut, eikä sinulla ole tilausnumeroa, löydämme tilauksesi viitenumeron avulla. Palvelun helpottamiseksi suosittelemme etsimään viitenumeron ennen soittoa asiakaspalveluun tai verkkokaupan tukeen.

Voinko ottaa polkupyörän mukaan bussimatkalle?

Polkupyörän kuljettaminen on mahdollista pikavuorobussiemme kyydissä. Polkupyörästä peritään kiinteä 5 € suuruinen maksu matkan pituudesta riippumatta. Varmistathan asiakaspalvelustamme hyvissä ajoin ennen matkaasi, että polkupyörällesi on tilaa valitsemasi vuoron kyydissä. Lue lisää polkupyörän kuljettamisesta.

Mitä eroa on vakio-, pika- ja expressvuoroilla?

Vakiovuorot pysähtyvät tarvittaessa reitin kaikilla bussipysäkeillä. Pikavuorot pysähtyvät vain aikataulussa mainituilla paikkakunnilla ja lisäksi tarvittaessa erityisillä pikavuoropysäkeillä, joita on kaupunkialueilla reitin varrella. Express- eli erikoispikavuorot kulkevat saman linjan pikavuoroja nopeammin ja pysähtyvät vain aikataulussa mainituissa kaupungeissa linja-autoasemilla ja kaupunkialueen pikavuoropysäkeillä.

Mikä on U-linja?

U-liikenteeksi kutsutaan bussilinjoja, joiden reitti alkaa HSL-alueelta, mutta jatkuu sen ulkopuolelle. U-linjojen busseissa kelpaavat HSL:n kertalippujen lisäksi matkakortille ladatut HSL:n kausi-, arvo- ja vuorokausiliput sekä kertakortille ladatut kahden tunnin liput HSL:n alueella. U-linjan bussin tunnistaa keulassa olevasta merkistä.

Mistä näen aikataulut?

Pikavuoroliikenteen aikataulut voit tarkistaa helpoiten verkkokaupan hakutoiminnon avulla vaikkapa sivustomme etusivulta. Pikavuoroliikenteen aikataulut ovat myös ladattavassa pdf-muodossa ja tulostettavissa "Aikataulut ja reitit"-otsikon alta. Reittikohtaisia aikatauluvihkoja on saatavilla linja-autoissamme.

Mistä tiedän millä pysäkeillä bussi pysähtyy?

Voit tarkistaa matkahakuikkunan avulla, mitkä vuorot pysähtyvät pysäkilläsi, tai vaihtoehtoisesti tarkistaa vuoron aikataulun pysäkkilistauksineen pdf-aikatauluista "Aikataulut ja reitit"-otsikon alta.

Miten pääsen käyttämään wifi-verkkoa bussissa?

Saat langattoman verkkon käyttöösi liittymällä verkkoon ja syöttämällä salasanan laitteeseesi bussissa. Pikavuoroautoissa verkon salasana on "pohjolan" ja Finnair City Bussissa "fcitybus".

Tarjoaako Pohjolan Liikenne tilausajoja?

Emme valitettavasti palvele yksittäisissä tilausajoissa.

nainen-tekee-töitä-bussissa
Kuuntele kalaa