Kaupan ehdot

Verkkokaupassa noudatetaan Suomen lakia sekä joukkoliikennelain mukaista laatulupausta. Pohjolan Liikenteen verkkokaupassa tehty ostos on sitova asiakkaan maksettua ostoksensa.

Tietojen oikeellisuus

Bussilippujen ostamista tai niiden toimittamista varten annettujen tietojen oikeellisuudesta vastaa lipun ostaja. Pohjolan Liikenne ei vastaa virheellisistä tiedoista johtuvista häiriöistä vahvistuksen lähettämisessä tai lippujen toimittamisessa eikä niistä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Verkkokauppalipun esittäminen

Lippu sisältää matkustamiseen tarvittavat tiedot, jotka on esitettävä bussissa. Lipun esittäminen kuljettajalle on asiakkaan vastuulla. Lippu avataan linkistä, joka toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen (lue lisää verkkokauppalipusta).

Lipun voi joko tulostaa tai näyttää kuljettajalle bussiin noustaessa älypuhelimen tai muun mobiililaitteen näytöltä. Mikäli lipun avaa mobiililaitteelta, vaatii lipun avaaminen verkkoyhteyden. Lipun QR-koodi sekä tekstisisältö on oltava helposti luettavissa. Mobiililaitteelta luettaessa voi olla tarpeen säätää näytön kirkkautta koodin lukemisen helpottamiseksi.

Huomioithan, että pelkkä tilausnumero tai lipun saateviesti ei riitä matkustusdokumentiksi.

Lippujen kelpoisuus

Verkkokaupasta ostettuja lippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa. Lippujen kelpoisuus vaihtelee lipputyypin mukaan:

  • Länsi-Uudenmaan lähiliikennealueen Joustoliput ovat voimassa lippuun merkittynä päivänä kaikilla reitin vuoroilla. Joustolipulla voi matkustaa lipun kelpoisuusaikana kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla lippuun merkityllä, samansuuntaisella matkalla.
  • Verkkokauppalipuilla voi nousta kyytiin myös lippuun merkittyä lähtöpysäkkiä myöhemmin, kunhan lippu kattaa loppumatkan.
  • Sarjalippu kelpaa matkoihin lippuun merkittyjen pysäkkien välillä kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla. Matkustussuunta on vapaa.
  • Kausilipulla voi matkustaa rajattomasti lippuun merkityllä yhteysvälillä kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla lipun voimassaoloaikana. Kausilippu on henkilökohtainen, ja sen yhteydessä kuljettajalle tulee esittää virallinen henkilöllisyystodistus.
  • Aluelipulla voi matkustaa rajattomasti lipun kelpoisuusaluella kaikilla Pohjolan Liikenteen vuoroilla lipun voimassaoloaikana. Lippu ei käy HSL:n vuoroilla. Aluelippu on henkilökohtainen ja sen yhteydessä kuljettajalle tulee esittää virallinen henkilöllisyystodistus.
  • Opiskelija- ja Eläkeläisalennukseen sekä varus- ja siviilipalvelusmiesalennukseen oikeuttava todistus on esitettävä bussilipun yhteydessä bussissa. Opiskelija-alennuksen saa esittämällä voimassa olevan, Matkahuollon logon sisältävän fyysisen tai digitaalisen opiskelijakortin. Ulkomaisia opiskelijakortteja ei hyväksytä.
  • 6-16-vuotiaille Junioreille myönnetään verkkokaupassa alennus. Alle 6-vuotiaat lapset matkustavat vuoroillamme ilmaiseksi aikuisen seurassa, ilman oikeutta omaan istumapaikkaan.
  • Polkupyörä -lisäpalvelulla voit ottaa mukaasi lippuun merkityn määrän polkupyöriä vain lippuun merkitylle vuorolle, millä varmistetaan polkupyöräpaikkojen riittävyys vuoroillamme