Liput bussista

Bussilippuja voi ostaa verkkokauppamme lisäksi myös bussissa kuljettajiltamme sekä linja-autoasemilta. Lisäksi autoissamme hyväksytään suurin osa Matkahuollon lipputuotteista.

Autoissamme myydään meno- ja meno-paluulippuja, joista myönnetään alennuksia eri matkustajaryhmille, kuten esim. opiskelijoille ja eläkeläisille. Aikuisen meno-paluulipusta saa autossa alennusta. Bussista ostetun meno-paluulipun paluumatka on voimassa 30 päivää ostohetkestä kaikilla vuoroillamme samalla reitillä.

Maksuvälineet busseissa

Maksuvälineinä autoissamme käyvät käteinen raha sekä kelpoisuusalueillaan Matkahuollon erilaiset matkakortit (katso poikkeukset alta). Pikavuoroissamme sekä lähiliikenteessä reiteillä Hki-Lohja-Virkkala, Helsinki-Nummela-Lankila/Kalkkimäki ja Turku-Rauma käyvät lisäksi sirulliset ja/tai lähimaksuominaisuudella varustetut maksukortit, myös Visa Electron.

Muilla reiteillä sekä mm. Lohjan, Kotkan-Haminan ja Kuopion paikallis- ja lähiliikenteessä pankki- ja luottokorttimaksuja ei pääsääntöisesti enää voida ottaa vastaan. Sekä kertamaksut että matkakorttilataukset on näillä reiteillä ja alueilla maksettava käteisellä.

Huomioithan, että autohenkilökuntamme ei yleensä voi antaa vaihtorahaa 20 euroa enempää, jos matka maksetaan sitä suuremmalla setelillä.

Voit tarkastella käteislippujen hintoja käteishinnastosta.

Poikkeukset Matkahuollon korttituotteiden kelpoisuudessa

Hyväksymme vuoroillamme Matkahuollon matkakortit muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Helsinki-Kuopio-Kajaani -pikavuoroissa eivät kelpaa mitkään Matkahuollon seutuliput opiskelijaseutulippuja lukuun ottamatta. Lahden seutulippu ei kelpaa Kotka-Tampere -reitin pikavuoroilla.

HSL-lippujen kelpoisuus vuoroillamme

HSL:n matkakortit ja vuorokausiliput kelpaavat U-tunnuksella varustetuissa vuoroissamme Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Vantaan, Tuusulan ja Sipoon alueella HSL:n määräysten mukaisesti.

U-linjoilla 192, 280 ja 486 myymme HSL-alueen matkoille HSL:n taksan mukaisia kertalippuja sekä kelpuutamme muualta ostetut HSL:n kerta- ja vuorokausiliput vaihtomatkoihin.

Verkkokaupasta kaikki liput edullisemmin!

Hinnat verkkokaupassamme ovat aina edullisempia kuin autosta ostettuna. Verkkokaupan hintoja voit tarkastella verkkokaupan haulla alta.

200 kilometrin hintakatto

Hintataulukkomme loppuu 200 km kohdalle, joka tarkoittaa sitä, että kaikki yli 200 km matkat myydään kiinteään ylimmän hintaportaan hintaan, oli matkaa sitten 201 tai 400 km. Kun tähän yhdistetään vielä meno-paluualennus, kaukomatkailu todellakin kannattaa. Esimerkiksi pisimmälle reitillemme Kajaanista Helsinkiin tulee autosta ostetulle menolipulle hintaa ainoastaan 34 € ja meno-paluulipulle 51 €!

Voit tutustua käteishinnastoomme tarkemmin täällä.

Kuljettaja opastaa lipun kanssa