23.1.2020

Ina Mikkolan vegaanisen eväsleivän resepti kuljetusalan ammattilaisille


Toimittaja Ina Mikkolan Pohjolan Liikenteen linja-autonkuljettajille suunnitteleman vegaanisen eväsleivän resepti on räätälöity erityisesti kuljetusammattilaisia varten. Reseptiä voivat hyödyntää myös muut kuin Pohjolan Liikenteen työntekijät.

Ohjeet kerrosleivän tekemiseen:

Ainekset:

  • Isokokoisia paahtoleivän siivuja
  • Margariinia, esim. Sininen Keiju
  • Valmiiksi viipaloituja suolakurkkuja
  • Nyhtökauraa (Suosituksena Mexico-nyhtökaura, jonka paketin mukana tulee valmis marinadi, mutta mikä tahansa nyhtökaura käy. Reseptin voi toteuttaa vaihtoehtoisesti Härkiksellä). Yksi paketti riittää kuuteen kerrosleipään.
  • Oatlyn kaura-Fraiche

Lisäksi kolme samantyyppistä vaihtoehtoa kermaiseksi salaatiksi leivän väliin, joista voit valita mieleisesi:

  • Aurinkosalaattia purkissa ja vegemajoneesi, esim. Auran tai Poppamies Majosen vegaanimajoneesi tai X-tran kevytmajoneesi
  • Vegaaninen Italian salaatti purkissa
  • Itse tehty coleslaw-salaatti: Kaali, porkkana, öljy, sokeri, suola, sitruunamehu ja vegemajoneesi


Tee leivät näin:

  1. Voitele leipien puolikkaat margariinilla.
  2. Laita suolakurkkuviipaleet leipäpalan päälle.
  3. Paista nyhtökaura. Lisää mausteita oman makusi mukaan.
  4. Sekoita kaura-fraiche paistettuun nyhtökauraan saadaksesi siitä kosteamman. Tämä tekee leivästä maukkaamman ja täytteestä helpommin levitettävän ja pysyvämmän leivän välissä. Kokonaiseen nyhtökaurapaketilliseen tuotetta voit laittaa 4-6rkl. Jos käytät vain puolet nyhtökaurapaketin sisällöstä, 2-3rkl riittää.
  5. Valmista joko itse coleslaw-salaatti tai hyödynnä valmista tavaraa (majoneesi+aurinkosalaatti tai Italian salaatti). Coleslawn valmistat seuraavasti: Silppua kaalia pienemmäksi suikaleiksi. Lisää sekaan öljyä, suolaa ja sokeria ja runno käsillä kaali pehmeämmäksi. Raasta sekaan porkkanaa ja sekoita. Lisää joukkoon sitruunaa tai sitruunamehua ja majoneesia. Sekoita.
  6. Lisää salaatti nyhtökauran päälle ja laita toinen margariinilla voideltu leivän pala kanneksi.
  7. Paina vielä leipiä yhteen, niin täytteet pysyvät kunnolla sisällä.

Valmis!

Ina-ja-Arttu2-pallo
Ina-evasleipa-pallo