24.9.2019

Uudet digitaaliset alueliput Länsi-Uudenmaan bussiliikenteeseen

Pohjolan Liikenteen vuoroilla voi 30.9. alkaen matkustaa kerta-, kausi- ja sarjalippujen lisäksi myös kolmella uudella aluelipulla: Lohjalaisella, Länkkärillä ja Vihtiläisellä.

Lohjalaisella voi matkustaa rajattomasti Pohjolan Liikenteen vuoroilla Lohjan kunnan alueella.
Länkkäri kattaa matkat koko Länsi-Uudellamaalla ja aina Helsinkiin asti.
Vihtiläisellä voi matkustaa Vihti–Helsinki-reitillä ja Vihdin kunnan sisällä. Länkkäri ja Vihtiläinen sisältävät myös Finnair City Bus -lentokenttäbussimatkat Helsingin keskustasta Elielinaukiolta Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Aluelipun voimassaoloajan voi valita 14-365 päivän välillä. Lipun voi myös ostaa etukäteen ja aloittaa sen käyttäminen itselle sopivana ajankohtana.

Uusien aluelippujen myynti alkaa 30.9. Pohjolan Liikenteen verkkokaupassa osoitteessa: www.pohjolanliikenne.fi.

Taustalla Lohjalipun, Lohjan kaupunkilipun ja Länsi-Uudenmaan seutulipun käytön päättyminen vuodenvaihteessa.

EU:n palvelusopimusasetuksen siirtymäajan päätyttyä markkinaehtoisessa liikenteessä ei voida ottaa vastaan kaupunkien tai kuntien tukemiin lipputuotteisiin sisältyviä tukiosuuksia. Suomessa onkin luovuttu kaupunkien tai kuntien tukemista lipputuotteista yksi kerrallaan siirtymäaikojen päättyessä. Asiasta voi lukea tarkemmin Lohjan kaupungin tiedotteesta.

"Haluamme tarjota asiakkaillemme uudet edulliset ja helppokäyttöiset liput, jotka ovat voimassa samalla tavoin alueellisesti, kuin käytöstä poistuvat Lohjalippu, Lohjan kaupunkilippu ja Länsi-Uudenmaan seutulippu. Panostamme voimakkaasti Länsi-Uudenmaan liikenteeseen nyt ja jatkossa", kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Poistuvat lipputuotteet käyvät Pohjolan Liikenteen vuoroilla 31.12.2019 asti.

Faktoja lippu-uudistuksesta

  • Vuodenvaihteessa päättyy useiden alueellisesti voimassaolevien tuettujen lipputuotteiden käyttö, esimerkiksi Lohjalippu, Lohjan kaupunkilippu ja Länsi-Uudenmaan seutulippu
  • Pohjolan Liikenteen uusien aluelippujen myynti alkaa 30.9.
  • Asiakkailla on mahdollisuus ostaa aluelippuja tutustumishintaan 30.9.-6.10.2019. Lipun voimassaolon voi valita alkamaan asiakkaan haluamana päivänä.
  • Vuodenvaihteen jälkeen Pohjolan Liikenteen vuoroilla käyvät yhä normaaliin tapaan yhtiön omat kerta-, sarja- ja kausiliput ja Matkahuollon liput.
Alueliput 3-aluetta
Alueliput-tarjoushinnat

Nettisivu-nelio-PL-Sovelluswhite2