Kotkassa kokeillaan kimppataksikyytiä Mussalosta Helsingin pikavuorobussille

Kotkassa aloitetaan maanantaina 7.5. kokeilu, jonka aikana kimppataksi kerää asiakkaita Mussalosta ja kuljettaa heidät Sutelan pikavuoropysäkille Pohjolan Liikenteen Helsinkiin kulkevalle bussille ja takaisin.

"Kokeilemme mallia, jossa kimppataksi hakee asiakkaat kotioveltaan asti rajatulta asuinalueelta. Näemme tämän kokeilun palvelevan yleisesti kimppataksi-mallien kehittämistä", kertoo Kymenlaakson Taksi Oy:n toimitusjohtaja Timo Lönnberg.

Kimppataksi kulkee 7.5. – 1.6. arkipäivisin ja se tilataan aina matkaa edeltävänä iltana taksikeskuksesta (puh. 0100 87 227). Taksin hinta on kolme euroa/suunta.

Pikavuoroille voi puolestaan ostaa lippuja edullisesti ennakkoon Pohjolan Liikenteen verkkokaupasta.

Kimppataksi erityisesti työmatkalaisten ja opiskelijoiden tarpeisiin

Kokeilu on suunnattu etenkin Helsinkiin töihin tai opiskelemaan matkustaville. Kimppataksi kuljettaa asiakkaat Sutelasta klo 7:00 lähtevälle pikavuorolle, joka on ennen aamuyhdeksää Helsingissä. Paluumatkalla pikavuoro lähtee Helsingistä klo 15.15. Sutelassa bussi on perillä ennen klo 17, jonka jälkeen kimppataksi ajaa takaisin Mussaloon.

"Totesimme Kotkan–Haminan seudulta Mussalo – Sutela välin olevan erityisen potentiaalinen tämän tyyppiselle kokeilulle. Mussalosta on melko paljon matkaa pikavuoropysäkeille ja toisaalta siellä on riittävästi asukaspohjaa", kertoo kokeilua koordinoivan Cursor Oy:n asiantuntija Esa Partanen.

Kimppataksin ja bussin yhdistämisessä on monia etuja henkilöautolla ajamiseen verrattuna. Pikavuoroissa on hyvät työskentelymahdollisuudet muun muassa ilmaisen wifin ja latauspistokkeiden myötä. Lisäksi parkkihuolet poistuvat koko matkan varrelta.

"Olemme mielellämme mukana tämäntyyppisessä fiksua matkaketjua kehittävässä kokeilussa. Se palvelee hyvin meille tärkeän Kotka–Helsinki välin palvelujen kehittämistä", kertoo Pohjolan Liikenne Oy:n verkkopalveluista vastaava Ilona Pirhonen.

Kokeilu toteutetaan Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n, Kymenlaakson Taksi Oy:n sekä Pohjolan Liikenne Oy:n yhteistyönä.

"Matkaketjulla saadaan näin sekä ajankäytön, kustannusten että hiilijalanjäljen kannalta tehokas kokonaisuus", summaa Partanen. "Kannustammekin kaikkia aamuisin Helsingin suuntaan Mussalosta matkustavia kokeilemaan tätä", kehottaa Partanen.

Kokeilu on osa Cursor Oy:n toteuttamaa Kotka-Hamina - Kamppi HubConnection -hanketta, jossa kehitetään seutumme asukkaille ja yrityksille mahdollisuuksia joustavaan työntekoon ja entistä vahvempaan ja kestävämpään kytkeytymiseen pääkaupunkiseutuun. Hanketta tukee Kymenlaakson Liitto.

Lisätietoja: www.cursor.fi/kimppataksi.

Kimppataksikokeilu Mussalo-logot
Kimppataksi-kuvitus