Yleistä verkkokauppalipuista

Verkkokaupasta liput joka lähtöön!

Verkkokaupassamme on tarjolla erilaisia lippuja matkustustarpeesta ja -tyypistä riippuen. Verkkokaupan kertalippu käy aina tietylle reitille ja vuorolle. Kertalippuun voi halutessaan lisätä jousto-ominaisuuden, joka antaa lipulle 30 päivää voimassaoloaikaa. Kertalipuista on saatavilla kausittain myös rajoitettu määrä edullisia tarjouslippuja. 

Usein samalla reitillä matkustaville on tarjolla myös sarja- ja kausiliput, joilla matkustaminen on edullista ja näppärää. Verkkokauppalipuista myönnetään alennusta meno-paluulipun ostajille sekä junioreille, opiskelijoille ja eläkeläisille. Myös perheille ja ryhmille on omat alennuksensa. Alle 6-vuotiaat matkustavat kaikilla vuoroillamme ilmaiseksi aikuisen seurassa. Verkkokaupassamme maksu tapahtuu turvallisesti yleisimpiä maksutapoja hyödyntäen.

Näppärät mobiililiput!

Verkkokauppalipun ostajalle lähetetään sähköpostitse linkki, josta lipun saa avattua puhelimen tai tietokoneen nettiselaimeen. Lipun avaaminen vaatii verkkoyhteyden. Matkan alussa lipun 2D-koodi luetaan autossa elektronisella lipunlukiijalla. Lipusta voi halutessaan ottaa myös kuvakaappauksen tai vaihtoehtoisesti lipun voi tulostaa paperisena mukaan matkalle. Lipun 2D-koodin lisäksi myös lipun sisältämä teksti-informaatio, kuten päivämäärä- ja reittitiedot on aina oltava tarkasteltavissa pyydettäessä. Lue lisää lipusta täältä.

Sarjaliput toimitetaan asiakkaan sähköpostiin pdf-liitetiedostona, joka sisältää lipun yksilöivän 2D-koodin. Lipun voi halutessaan tulostaa paperille, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä lipun koodi voidaan myös lukea autossa suoraan älypuhelimen tai muun mobiililaitteen näytöltä. Huomioithan, että pelkkä tilausnumero tai pdf-lipun saateviesti ei riitä matkustusdokumentiksi!

Lippujen lukeminen

Verkkokauppaliput luetaan bussissa elektronisella lipunlukijalla, joka tunnistaa lipun 2D- tai QR-koodin. Mikäli samalla ostokerralla on ostettu lippu useammalle matkalle, löytyvät kaikkien matkustajien koodit samalta lipulta peräkkäin. Jos lippu esitetään autoon noustessa mobiilialitteen näytöltä, kannattaa puhelimen näyttö säätää valmiiksi kirkkaimmilleen, jotta lukija tunnistaa koodin helpommin. Osa puhelinmalleista tummentaa näytön automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaan, eikä kontrasti aina riitä lipun lukemiseen näytön ollessa tumma.

Alle 6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi

Verkkokaupasta ostetulla lipulla matkustavan aikuisen mukana saa matkustaa 1-2 alle 6-vuotiasta lasta ilman oikeutta omaan istumapaikkaan.

Kysyttävää?

Verkkokaupan tuki auttaa verkkokaupan käyttöön ja verkkokauppalippuihin liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä.